De sărbători alături de voi

Proiectul dat a demarat la sfârșitul anului 2013 și se desfăşoară de două ori pe an: de Crăciun (în data de 6, 7 și 8 ianuarie), şi de Paşti (în Săptămâna Mare). Proiectul se adresează bătrânilor din parohia noastră, persoanelor cu probleme locomotorii ş.a. El implică oferirea unor pachete sociale (produse alimentare; produse de uz casnic: detergenţi, săpun; îmbrăcăminte ş.a.) pentru a le întări convingerea că nu sunt singuri, sau uitaţi în aceste momente de mare bucurie creştină. Bunurile sunt donate de credincioşi în cadrul unor colecte, anunţate în biserică pe toată durata Postului Crăciunului şi Postului Mare. În cadrul proiectului sunt implicaţi enoriaşii din parohie, cât și toți oamenii de bună credință.

Astfel, în cadrul primei ediții al acestui proiect, pe data de 6, 7 și 8 ianuarie 2014, câţiva consilieri şi enoriaşi ai bisericii împreună cu părintele Nicolae, au vizitat bătrânii din parohia noastră, persoane cu probleme locomotorii, pentru a-i colinda, dar şi pentru a le oferi în dar un pachet de sărbători. Pachetul a constat din următoarele produse: un pachet de făină, zahăr, sare, paste, o sticlă de ulei, o sticlă de vin şi un pachet de unt. Bătrânii au fost foarte fericiţi şi ne-au mulţumit. Bucuria de pe chipul lor a fost cea mai frumoasă răsplată.

În cadrul săptămânii Luminate de după Paşti, (23 aprilie) s-a efectuat o nouă vizită la 10 bătrâni din parohia noastră, cărora li s-au oferit pachete sociale. Ne vom strădui şi în continuare prin acest proiect să fim alături de bătrânii noștrii.

Ediția a 2-a, anul 2015.  De Crăciun (6-8 ianuarie) și de Paști (15 aprilie) s-au oferit 10 și, respective 15 pachete (în parteneriat cu Misiunea Socială ”Diaconia”) pentru bătrânii din parohia noastră.

Ediția a 3-a, anul 2016. De Crăciun  (6-8 ianuarie) și de Paști (4 mai), s-au oferit 10 și, respective 50 pachete (produse alimentare colectate de tinerii implicați în Campania de Paști ”Masa Bucuriei”, în parteneriat cu Misiunea Socială ”Diaconia”) pentru bătrânii persoanele defavorizate din parohia noastră.

Ediția a 4-a, anul 2017. De Crăciun, s-au oferit 10 pachete pentru membrii ”Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Republica Moldova”, mun. Chișinău, președinte Valentina Sturza; și 14 pachete pentru persoanele defavorizate din raza Parohiei noastre.

În Săptămâna Luminată, 4 mai, anul 2017, s-au oferit 50 de pachete alimentare beneficiarilor.

Ediția a 5-a, anul 2018. De Crăciun, s-au oferit 24 de pachete: 10 pachete pentru membrii ”Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Republica Moldova”, mun. Chișinău, președinte Valentina Sturza; și 14 pachete pentru persoanele defavorizate din raza Parohiei noastre.

În Săptămânile Patimilor și cea Luminată, aprilie 2018, s-au oferit 85 de pachete beneficiarilor (proiect realizat în parteneriat cu Misiunea Socială ”Diaconia”).

Prin intermediul acestui proiect anual se oferă între 60-100 de pachete pe an pentru 60-80 de beneficiari.